Paikallistuotteet

Monet Kalajoen paikallistuotteet ovat lähtöisin suoraan merestä tai ainakin saaneet vaikutteita siitä. Hanki samalla kertaa käsityönä valmistettu käyttöesine ja mukava matkamuisto.

Tapion Tupa

Talonpoikaistyylinen, viihtyisä kokonaisuus, jossa majoitusta tunnelmallisessa ja perinteikkäässä miljöössä. Suosittu ja tunnelmallinen isojenkin ryhmien ruokailu- ja taukopaikka, erikokoiset kokoustilat. Pohjalaista aitoa, puhdasta, kotitekoista lähiruokaa joka päivä noutopöydästä.

Galleria Kivitupa

Taideateljee Sanna Pauliina Heikkilä ja Galleria Kivitupa on hurmaava kesäinen käyntikohde Kalajoen Etelänkylän idyllisessä maalaismaisemassa. Nostalgista kuvataidetta historiallisessa ympäristössä, upeaan vanhaan kivinavettaan tehdyssä galleriassa. Taiteilijan ateljee, taidetta ja lahjatavaraa sekä kokousmahdollisuus.

Keramiikkapaja Iso-Pahkala ja Kahvila Seili

Keramiikka Iso-Pahkalan myymälä ja Kahvila Seili ovat jo nähtävyyksiä sinällään. Kalajokista käsityötä vuodesta 1972: mm. tuikkutalot, majakat ja käyttökeramiikka.

Salmun maatilamatkailu

Viihtyisä loma oikealla maitotilalla! Tutustu tilan eläimiin (lehmät, vasikat ja kissat pentuineen) ja harrasta koskikalastusta viereisen Kalajoen rannalla – lupa sisältyy hintaan. Vuokrattavana kolme hyvin varusteltua talviasuttavaa mökkiä sekä pieni yksiö. Grillikatokset ja keinut lapsille sekä leluja, syöttötuoli ja matkasänky - myös pyörävuokraus.

Hevosen työvaljastus ja ajoharjoittelu

Pohjanmaan Vossikka -työhevostilalla pääset tutustumaan juhannusviikolta heinäkuun loppuun (ma - pe klo 16 - 18) hevosen työvaljastukseen ja ajoharjoitteluun. Ohjelmaan mahtuu mukaan 4 henkilöä, seuralaisista ei veloiteta. Varaamalla ajan varmistat paikkasi markku.

Muotokuvat

Öljyvärimaalaus on upea ja pysyvä muisto. Taiteilija Sanna Pauliina Heikkilä maalaa yksilölliset ja mallinsa näköiset muotokuvat kätevästi oman valokuvasi pohjalta. Mallina voi olla myös vaikkapa lemmikkieläin tai tärkeä maisema.

Päivä Kalajoella

Tutustumme Kalajoen vanhan keskustan, Plassin kulttuurihistorialliseen miljööseen ja savenvalantaan Iso-Pahkalan Keramiikkapajalla. Majoitumme Hiekkasärkillä mukavasti hotellissa, rentoudumme kylpylässä sekä tutustumme alueen historiaan ja nykyhetkeen leppoisasti lankkupoluilta käsin. Kalajoki on muutakin kuin kesä ja hiekkarantaa! Se on rannikon emäpitäjän historiaa: hylkeenpyyntiä, kalastusta, tervanpolttoa, purjelaivojen rakentamista ja sahatoimintaa.

Plassi, vanha kaupunki

Kalajokisuun rannalla sijaitsee vanha markkinapaikka Plassi, jonka historia kauppapaikkana ulottuu 1500-luvulle. Myöhemmin Plassista muodostui kalastajien, käsityöläisten ja sahatyöväen asuinalue. Alue on rakentunut kaupunkimaisen tiiviiksi, vanhimmat säilyneet rakennukset ovat 1700-luvun lopulta.

Taidenäyttelyt

Tapion Tuvan pihapiirissä on taidokkaasti veistettyjä puuveistoksia ja sisätiloista löytyy kuukausittain vaihtuva taidenäyttely. Taiteilijoiden töitä voi myös ostaa. Alnus ry:n järjestämät vaihtuvat metsäaiheiset näyttelyt ovat myös nähtävillä päärakennuksessa.

Design-Lasi Ulvi. Plassi, Kalajoki. P. (08) 462 596 / 040 548 5980. Kesänäyttely, vierailevia kuvataiteilijoita, taidekahvio ja lasilahjashop.

Lasitaide Auli Ojala. Isovainiontie 11. P. (08) 462 959 / 050 537 6551. Yksilölliset koriste- ja käyttölasityöt, pastelli- ja akvarellityöt, kehystyspalvelu, tilauksesta lasinsulatuskursseja (min. 4 hlö).

Birgitin Paja. Kokkolantie 93, Rahja. p. 040 581 6190. Kalajokisia käsinvalettuja kynttilöitä, lahjatavara- ja matkamuistomyymälä. Tuotteita esillä paikallisissa käsityöliikkeissä mm. Iso-Pahkalan Keramiikkapajalla ja Tapion Tuvalla.

Särkkäin Korukivi / Esko Heikkinen Design, Lestikuja 4, Kalajoki, p. 040 775 3212. Taide-esineitä, puukkoja, koruja, korukiviä sekä Suomen suurin yksityinen kivi- ja mineraalikokoelma.

Kalajoen Karkkipaja. Myllytie 2, Tynkä. P. (08) 466 337. Käsintehtyjä tikkukaramelleja, nekkuja, pastilleja ja marmeladia.

Peura Puukko / Jarin Markkinointi. Etelänkyläntie 479, Kalajoki. P. (08) 463 038. Puulelut sekä käyttö- ja koriste-esineet puusta.

Nina Forss. Plassintie 29, Plassi, Kalajoki. P. 0440 462 2759. Tekstiilitaidetta, tekstiilipainotöitä, käsityöpajoja.